Het eerste WIRUBA-60+ toernooi

Het eerste WIRUBA-60+ toernooi

(een verslag van Hub Dingena)
Op donderdag 5 september jl. is er voor het eerst een 60+ toernooi gespeeld op de banen van TC Wimbledonck in Roggel. Het idee, afkomstig van Lars van Neer, Bart Vaessen en Rob Claessen, om elk jaar afwisselend op de verenigingen van Roggel, Heythuysen en Baexem dit toernooi te spelen is een welkome aanvulling op de activiteiten. 25 Mannen en vrouwen hadden zich ingeschreven voor dit evenement, niet verkeerd voor een eerste keer. Ik heb mensen ontmoet die ik al lang niet meer gezien had en zelfs eentje die ik nog nooit gezien had……..

De zon lachte ons toe maar enkele korte buitjes tijdens de dag hielpen ons even op adem te komen. Om 9.30 uur bijeenkomen in Roggel en beginnen met koffie en vlaai. Er werd 4 x 1 uur een mix- of dubbel partij gespeeld. Om 12 uur kregen wij een lunch geserveerd met soep en broodjes, geschonken door bakker Pieter Raemakers uit Baexem. Tijdens de lunch werden oude verhalen en belevenissen opgehaald en zelfs moppen verteld. Na afloop werden de prijzen uitgereikt en de man of vrouw die de meeste games bij elkaar getennist had ontving uit handen van de organisatie een fijne fles wijn. De jongste deelnemer was volgens mij 61 jaar en de oudste 84, maar dat was nergens aan te merken. Na afloop hebben we nog menig afzakkertje genuttigd en werd het ook nog gezellig. Er is nog net niet gedanst maar dat scheelde maar weinig. Wel waren we allemaal lekker voldaan en moe, want 4 of zelfs 3 uur achter elkaar tennissen gaat je als doorgewinterde tennisser niet in de koude kleren zitten. Ik heb in elk geval s ’nachts en zelfs daarvoor, goed geslapen. Een zeer goed initiatief en voor herhaling vatbaar. Volgend jaar is Rulec aan de beurt en we hopen dat het ook dan weer een gezellige boel wordt. Ik kijk er in elk geval naar uit. Mannen en vrouwen hartelijk dank voor jullie inzet en blijf ademen…..
Tot volgend jaar op de eerste donderdag van september!

Wij maken gebruik van functionele cookies. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.